Eveniment

Încearcă companiile să fraudeze şomajul tehnic? Preşedintele ANOFM spune că nu se poate vorbi despre asta, ci doar despre greşeli în completarea cererilor. „În primele două zile de depunere a cererilor, aproximativ 50% dintre acestea au fost greşite. Ulterior, procentele au scăzut drastic, la sub 20%.“

Victor Picu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Forţei de Muncă (ANOFM):  Intervalul pe care îl putem lua în calcul pentru plata şomajului tehnic este 20 martie – 31 martie.

Victor Picu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Forţei de Muncă (ANOFM): Intervalul pe care îl putem lua în calcul pentru plata şomajului tehnic este 20 martie – 31 martie.

Autor: Ramona Cornea

16.04.2020, 07:00 673

Victor Picu, preşedintele Agenţiei Naţionale a Forţei de Muncă (ANOFM), afirmă că firmele locale nu au încercat să fraudeze acordarea de şomaj tehnic, ci au greşit frecvent în completarea cererilor necesare pentru a primi fondurile pentru şomajul tehnic acordat angajaţilor.

„Deocamdată, nu putem vorbi despre încercări de fraudare ci, mai degrabă despre greşeli frecvente care apar în completarea cererilor pentru acordarea şomajului tehnic. În primele două zile de depunere a cererilor, aproxi­mativ 50% dintre acestea au fost greşite. Ulterior, procentele au scăzut drastic, la sub 20%. Asta ne arată că greşelile făcute în primele zile au fost involuntare şi le putem pune pe seama grabei sau a neatenţiei, dar şi că avem un call-center intern care îi ajută foarte mult pe angajatori, oferindu-le informaţiile de care au nevoie pentru completarea corectă a cererilor“, a declarat Victor Picu pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO