Eveniment

Inca un transport de militari si echipament

Inca un transport de militari si echipament
04.03.2003, 00:00 18

Avioane americane de trasport C-130 Hercules au aterizat, la sfarsitul saptamanii, pe aeroportul constantean Mihail Kogalniceanu, aducand echipament militar si soldati americani de la baza din Germania a Comandamentului SUA din Europa.
Capitanul comandor Tiberiu Fratila, ofiter de presa in cadrul  Ministerului Apararii Nationale, a confirmat sosirea unor noi transporturi aeriene americane, dar a evitat sa spuna numarul exact al acestora, potrivit Mediafax.
Surse militare au afirmat ca cei mai multi soldati sunt cazati langa aeroport, la unitatea militara din imediata vecinatate a acestuia. In baza se lucreaza non-stop, in ture, militarii dormind in corturi special amenajate. In containere prevazute cu toate dotarile necesare sunt instalate sisteme de radiocomunicatii montate de specialistii amerciani. Tot in containere isi desfasoara activitatea si centrele de comanda.
Potrivit acelorasi surse, este posibil ca poligoanele militare de la Vadu si Babadag, care au fost vizitate recent de o echipa de experti americani, sa fie transformate in baze de antrenament pentru militarii americani.
Tot in acest week-end, doua elicoptere de tip H-53, ale Fortelor Aeriene americane, aflate intr-un zbor obisnuit de antrenament, au fost obligate din cauza cetii sa aterizeze pe un camp la aproximativ 1,6 kilometri vest de baza aeriana Mihail Kogalniceanu, potrivit Ambasadei SUA la Bucuresti. Elicopterele au aterizat intr-un loc in care au avut conditii bune de vizibilitate si nu s-au inregistrat accidente in randul echipajelor sau al populatiei civile. "Nici aeronavele, nici campul pe care au aterizat nu au fost afectate in timpul acestei operatuni", precizeaza sursa citata. Elicopterele americane s-au intors la baza Mihail Kogalniceanu duminica dupa amiaza, cand ceata s-a ridicat si vizibilitatea de zbor s-a imbunatatit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO