Eveniment

Încă un pas pentru vaccinarea României: Executivul a aprobat înfiinţarea Comitetului de coordonare a vaccinării împotriva SARS-Cov

Încă un pas pentru vaccinarea României: Executivul a...

Autor: Cosmin Pirv

19.11.2020, 11:24 141

Guvernul a aprobat Memorandumul privind înfiinţarea Comitetului Naţional de coordonare a activităţiilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea Prim-ministrului.

Acesta va prezenta strategia şi planul de acţiune privind vaccinarea anti-Covid 19 şi va realiza implementarea acestora.

Conducerea Comitetului este asigurată de un preşedinte desemnat de premier, iar activităţile desfăşurate vor fi organizate pe 3 domenii prioritare: comunicare, logistică şi activitate medicală – vaccinarea propriu-zisă şi monitorizarea reacţiilor adverse postvaccinale (RAPI).

„Rolul Comitetului este de a organiza şi coordona activităţile privind vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, pe următoarele tipuri de responsabilitate:

-Informare şi comunicare pentru personalul medico-sanitar şi populaţia generală

-Organizarea centrelor de vaccinare si coordonarea derularii activitatii acestora

-Asigurarea procesului logistic necesar desfasurarii activitatilor aferente procesului de vaccinare

-Identificarea nevoii de resurse umane necesare pentru echipele de vaccinare

-Elaborarea de proceduri de lucru necesare implementării în mod unitar a activităţilor legate de procesul de vaccinare”, se arată în comunicat.

Potrivit MS, activităţile din cadrul Comitetului vor fi desfăşurate de reprezentanţi ai instituţiilor implicate din cadrul Ministerul Sănătăţii şi a instituţiilor din subordinea, în coordonarea şi sub autoritatea MS, cu rol în sănătatea publică (INSP, ANMDMR), Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, precum şi reprezentanţi ai Colegiului Medicilor din România şi organizaţiilor profesionale de profil.

La lucrările Comitetului participă şi consilierul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului cu atribuţii în domeniul sănătăţii şi consilierulul de stat din cadrul aparatului propriu de lucru al Prim-ministrului, purtătorul de cuvânt al Guvernului, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO