Eveniment

Încă un ministru din cabinetul Orban primeşte undă verde: Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, a primit aviz favorabil în comisiile din Parlament

Încă un ministru din cabinetul Orban primeşte undă...

Autor: Teodor Bobei

30.10.2019, 13:06 225

Deputatul PNL Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, Energiei şi al Mediului de Afaceri în noul Executiv, a primit aviz favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului. Au fost 31 de voturi „pentru”, şapte voturi „împotrivă” şi nouă abţineri.

În cadrul audierii de miercuri în comisiile reunite pentru economie şi energie ale Camerei Deputaţilor şi Senatului Virgil Popescu a afirmat că trebuie făcut un calendar pentru abrogarea OUG 114 împreună cu Comisia Europeană şi că trebuie definit „consumatorul vulnerabil”. Liberalul a mai spus că doreşte deblocarea investiţiilor din Marea Neagră.

În schimb, senatorul afiliat PSD Daniel Zamfir i-a transmis lui Virgil Popescu, că a început „prost” audierea, criticând guvernarea PSD-ALDE, căci Eurostat a publicat statistici economice favorabile României. Popescu afirmase că programul PSD a fost „cea mai mare vânzare de iluzii”.

De asemenea, fostul ministru al IMM-urilor Ştefan Radu Oprea, a criticat programul de guvernare „amatoricesc” promovat de Virgil Popescu, spunând că „economia socială lipseşte cu desăvârşire”.Oprea a comparat modelul economic promovat de Popescu cu cel promovat şi „eşuat” al statului Chile.

Până în prezent, singurul care a primit aviz negativ este, însă, Florin Cîţu, senatorul PNL propus la Ministerul Finanţelor.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO