Eveniment

Inca un arestat in cazul RADET

30.01.2003, 00:00 18

Ion Fatu, director general in Ministerul Industriei si Resurselor (MIR), a fost ieri arestat preventiv, pentru 30 de zile, sub acuzatia de luare de mita, in dosarul de coruptie de la RADET. Potrivit procurorilor, in perioada 2001-2002, Fatu ar fi pretins si primit de mai multe ori, de la reprezentantii unei societati germane, sume totalizand 6.000 de marci germane.
Banii ar fi ajuns la Fatu - sef al Departamentului Energiei din MIR - prin intermediul locotenent colonelului SRI Valentin Gabriel Carali (arestat in acelasi dosar) si i-ar fi fost dati directorului din MIR pentru a sprijini firma germana in vederea incheierii unor contracte cu mai multe societati romanesti, din care unele se aflau in subordinea sa.
Potrivit aceleiasi surse, Fatu ar fi intervenit pe langa directorii firmelor romanesti, pentru accelerarea platilor catre societatea germana. Din cercetari a rezultat ca Fatu - conform unor intelegeri prealabile - urma sa primeasca si in cursul anului 2003, aproximativ 6.000 de euro, in aceleasi scopuri, tot de la reprezentantii firmei germane.
Pana in momentul de fata, sase persoane au fost arestate preventiv si altele doua - cetateni germani - sunt urmarite penal in lipsa, in dosarul de coruptie de la RADET.
Tot ieri, noul director general al regiei, Radu Opaina, a anuntat ca secretarul general al RADET Virgil Ramba a fost suspendat din functie pentru nerespectarea atributiilor de serviciu
"Domnul Ramba a fost suspendat din functia de secretar general pentru nerespectarea atributiilor pe care le-am trasat din momentul in care am preluat aceasta functie. Ce sa va spun,  dumnealui avea o sincopa in relatia dintre institutia noastra si alte institutii din sistem. Mai ales cu Primaria Capitalei", si-a explicat directorul gerenal al regiei decizia.
Opaina a refuzat sa ofere alte detalii legate de schimbarea administrativa.
"Intram intr-o filosofie de sistem. Eu am venit aici sa fac administratie, sa rezolv probleme. Nu accept abateri de la regula", a mai spus Opaina.
In afara acestei decizii, care face parte din programul de reorganizare al regiei, noul dorector al RADET nu a putut sa ofere alte detalii referitoare la masurile pe care urmeaza sa le ia regia privind diminuarea pierderilor din retea.
"Nu va pot spune ce masuri voi mai lua. Mai dati-mi un ragaz... nu e o conferinta de presa. Tot ce pot sa va spun este ca, saptamana viitoare, vom anunta costurile facturilor la intretinere pentru luna ianuarie", a mai spus Opaina. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO