Eveniment

Încă o sinucidere în mediul de business românesc: Patronul agenţiei Omnia Turism şi-a pus capăt zilelor fără a-şi explica gestul

Încă o sinucidere în mediul de business românesc:...

Autor: Mirabela Tiron

16.10.2017, 16:24 15470

Omul de afaceri George Negru, proprietarul agenţiei de turism Omnia Turism, înfiinţată  în 1991 şi specializată pe vânzarea de cicuite externe, s-a sinucis, au confirmat oficialii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Motivele nu sunt cunoscute.

Compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 2,7 milioane de lei şi un profit net de 352.000 de lei, faţă de afaceri de 2,2 milioane de lei şi afaceri de 545.000 de lei cu un an în urmă, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Niciun reprezentant al agenţiei nu răspunde pe numerele de contact.

În România, businessul total al agenţiilor de turism se ridică la aproape 4 miliarde de lei, potrivit ultimelor date disponibile.

Anul trecut, piaţa locală a agenţiilor de turism a fost zdruncitată de insolvenţele Genius Travel şi Mareea Comtur, care au lăsat fără vacanţe câteva sute de turişti. Mai mult, Autoritatea Naţională de Turism a retras licenţele mai multor agenţii care nu au făcut dovada asigurărilor obligatorii.  În februarie anul acesta, în plin sezon de early booking (rezervări timpurii), în februarie, Fun Trip World, o agenţie mică de turism, controlata de Andrei Dinu, ce promova vacanţe în destinaţii exotice pe internet, şi-a anunţat printr-un e-mail turiştii că intră în insolvenţă şi că nu le va mai putea onora vacanţele. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO