Eveniment

Încă o lovitură pentru presă: Bloomberg News va concedia 80 de jurnalişti

Încă o lovitură pentru presă: Bloomberg News va...

Autor: Madalina Cerban

02.09.2015, 13:18 381

Compania Bloomberg, cu sediul central în New York, are aproximativ 2.400 de jurnalişti în cele 150 de redacţii ale sale de la nivel internaţional şi, în general, în ultimii ani, a înregistrat creşteri ale veniturilor sale, comparativ cu alte grupuri de media.

Cu toate acestea, compania va renunţa în această săptămână la 3% dintre angajaţii săi din zona editorială. Concedierile vor afecta atât redacţia centrală a Bloomberg News, cât şi birourile sale din lume, potrivit unor persoane familiarizate cu acest proces de restructurare.

Circa zece posturi vor fi restructurate în redacţia din Washington a Bloomberg, care are aproximativ 200 de angajaţi, în timp ce mai mulţi jurnalişti vor fi concediaţi din redacţia centrală din New York a companiei şi din birourile de la nivel internaţional ale acestui grup de media.

Reprezentanţii companiei Bloomberg au refuzat să comenteze informaţiile privind procesul de restructurare.

Reducerile de personal vin după ce miliardarul Michael Bloomberg s-a întors, în urmă cu aproximativ un an (după trei mandate de primar al oraşului New York), la conducerea companiei Bloomberg LP, un grup care include divizii de software, de analiză de informaţii financiare şi de ştiri, pe care l-a fondat în 1981. Această companie este o sursă enormă de venituri pentru Michael Bloomberg, care are o avere estimată de publicaţia financiară Forbes la 36,9 miliarde de dolari.

La câteva luni după întoarcerea sa în funcţia de chief executive officer (CEO) al grupului Bloomberg, Michael Bloomberg l-a angajat pe John Micklethwait (fost editor al publicaţiei The Economist), ca redactor-şef al operaţiunilor de ştiri ale Bloomberg. Acesta l-a înlocuit pe cofondatorul Bloomberg News Matthew Winkler.

Bloomberg s-a specializat în distribuirea ştirilor despre business, economie şi tehnologie prin intermediul unor terminaluri, care sunt instalate în sediile unor companii din întreaga lume ce oferă servicii financiare. Grupul Bloomberg deţine site-ul Bloomberg.com, televiziunea de business Bloomberg TV şi publică newsletter-uri şi reviste, inclusiv Bloomberg Businessweek.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO