Eveniment

Încă cinci români morţi din cauza coronavirusului. Bilanţul total ajunge la 270 de decese

Încă cinci români morţi din cauza coronavirusului....

Autor: Laura Buciu, Mediafax

10.04.2020, 19:15 75

Încă cinci români au murit din cauza coronavirusului, bilanţul de vineri seara fiind de 270 de cazuri, potrivit raportării Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Două dintre cazuri, de la Braşov, au fost internaţi în salon cu un caz confirmat, au luat virusul şi au murit.

Potrivit GCS, un bărbat de 42 de ani din judeţul Constanţa, internat în 7 aprilie în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, în stare gravă, cu saturaţie de oxigen sub 90%, a fost confirmat cu noul coronavirus în 7 aprilie şi a murit în 10 aprilie. Suferea şi de obezitate, hiperglicemie (incontrolabilă cu insulină).

Un bărbat de 65 de ani din judeţul Braşov, internat la 1 aprilie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov, secţie Chirurgie II, pentru gangrenă umedă diabetic, a fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. I s-au recoltat probe în 8 aprilie, a fost confirmat în 9 aprilie, iar în 10 aprilie a murit. Condiţii medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, angiopatie periferică, polineuropatie, obezitate, cardiopatie ischemică, IMA vechi.

Un alt bărbat, de 72 de ani, tot din judeţul Braşov, internat în Spitalul Clinic Judeţean Braşov, sectie Chirurgie II, pentru gangrena antepicior bilateral, Insuficienţă hepato-renală cronică, insuficienţă arterio-venoasă cronică, a fost contact de salon cu un caz confirmat, care ulterior a decedat. I s-au recoltat probe în 8 aprilie, în 9 au fost confirmate, iar în 10 aprilie a murit. Condiţii medicale pre-existente: insuficienţă hepato-renală cronică, diabet zaharat tip II.

Un bărbat de 51 de ani din judeţul Sibiu, internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în perioada 24 – 28 martie pe secţia Medicală, transferat în secţia ATI în data de 28 martie, de unde este transferat pe secţia Medicală 1 în data de 9 aprilie a murit.A fost contact de salon cu un caz confirmat. A fost confirmat cu noul coronavirus în data de 5 aprilie şi a murit în 9 aprilie. Condiţii medicale pre-existente: ciroză hepatică etanolică decompensată, trombocitopenie, hipersplenism, varice esofagiene grd. II, HTA, tiroidită autoimună, obezitate grd. II.

O femeie de 78 de ani din judeţul Ilfov, internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, secţia cardiologie, până în data de 20 martie, a fost externată, dar starea generală s-a deteriorat şi s-a internat în data de 29 martie la INBI Matei Balş. I s-a recoltat probă pentru coronavirus în 29 martie, în 30 a fost confirmat diagnosticul la INBI Matei Balş, însă femeia a murit în 10 aprilie.

La ora transmiterii ştirii, în România sunt 270 de decese din cauza coronavirusului, de la debutul pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO