Eveniment

Încă 13 români au murit din cauza coronavirusului. Bilanţul ajunge la 197 de decese

Încă 13 români au murit din cauza coronavirusului....

Autor: Laura Buciu, Mediafax

07.04.2020, 16:36 1277

România se apropie de un nou prag critic, acela în care va depăşi 200 de decese din cauza coronavirusului. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, marţi, încă 13 cazuri de români care au murit, în total fiind, la această oră, 197 de cazuri.

Potrivit GCS, un bărbat de 63 ani din judeţul Arad a fost internat în SCJU Arad, la ATI, cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 27 martie, iar rezultatul pozitiv a venit în 31 martie. Bărbatul a murit cu o zi mai devreme, în 30 martie.

Un bărbat de 74 de ani din judeţul Arad, internat în SCJU Arad, la Boli Infecţioase, cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută, a avut rezultat pozitiv în 31 martie, ziua în care a şi decedat. Comorbidităţi: HTA std II.

Un alt bărbat de 55 ani a murit în judeţul Arad. Acesta a fost internat în SCJU Arad, la Boli Infecţioase, cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie. Probe recoltate pentru COVID-19 în 28 martie, rezultat pozitiv în 31 martie. Bărbatul a murit în data de 28 martie.

Tot la Arad a murit o femeie de 44 ani, internată în SCJU Arad, la Boli Infecţioase, cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acut, sindrom febril. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 29 martie, a avut rezultat pozitiv în 31 martie şi a murit în aceeaşi zi.

Un bărbat de 93 ani a murit tot la Arad. El a fost internat în SCJU Arad, la Boli Infecţioase, cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută. Probele recoltate pentru COVID-19 s-au realizat în 27 martie, rezultatul pozitiv a venit în 31 martie, iar bărbatul a murit în aceeaşi zi.

Tot la Arad a murit un alt bărbat, de 87 de ani, internat în SCJU Arad, la Boli Infecţioase, cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie acută, bronhopneumonie. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 28 martie, rezultatul pozitiv a venit în 30 martie, iar bărbatul a murit în 31 martie. Comorbidităţi: boală cardiovasculară, CIC.

Tot la Arad a murit o femeie de 52 ani, care era internată în SCJU Arad, la Boli Infecţioase, cu diagnosticul de bronhopneumonie. I-au fost recoltate probe pentru COVID-19 în 2 aprilie. Rezultatul pozitiv a ajuns în 4 aprilie, dată la care femeia a şi decedat. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, infarct miocardic în antecedente, obezitate.

O altă femeie, de 73 ani, din judeţul Arad, internată în SCJU Arad-Boli Infecţioase, a murit în 5 aprilie. Probele pentru COVID-19 au fost recoltate în 27 martie, rezultatul pozitiv a venit în 31 martie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip II, HTA, obezitate, neoplasm de colon operat.

Pentru a elucida situaţia infecţiei cu COVID 19 în judeţul Arad şi raportărilor întârziate a fost trimisă o echipă de medici epidemiologi de la INSP - CRSP Timişoara la fata locului.

Un alt deces s-a înregistrat la Sibiu, în cazul unui bărbat de 81 de ani, internat în 25 martie în Secţia Medicală. Acesta a fost transferat în ATI în 31 martie. A fost contact cu caz confirmat COVID-19, respectiv cu soţia. I-a fost recoltată probă pentru COVID-19 pe data de 28 martie, iar confirmarea a venit în 31 martie. Bărbatul a murit în 4 aprilie. Comorbidităţi: neoplasm de prostată, HTA, boală cronică neurologică.

Un alt bărbat,de 83 de ani, din judeţul Suceava, internat în SJU Suceava în 29 martie, i-a fost recoltată probă pentru COVID-19 în data de 31 martie şi a murit în 6 aprilie. Comorbidităţi: CIC, HTA, AVC, demenţă.

O femeie de 50 ani din judeţul Suceava a murit la domiciliu în data de 3 aprilie. I-au fost recoltate probe necroptice pentru COVID-19 în data de 4 aprilie.

Un bărbat de 71 ani din judeţul Suceava, internat în SJU Suceava -Secţia neurologie în 20 martie, cu diagnosticul hemoragie intracerebrală, hemiplegie, CIC, diabet zaharat. A murit în data de 28 martie.

Un alt bărbat, de 69 de ani, din judeţul Suceava, a murit la domiciliu în data de 31 martie. Avea comorbidităţi: tromboză arteră pulmonară operată.

La această oră sunt 197 de cazuri de deces din cauza coronavirusului în România, de la începutul pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO