Eveniment

În ultimii 4 ani, investiţii de 87 milioane euro din fonduri europene la Oneşti

În ultimii 4 ani, investiţii de 87 milioane euro din...

Autor: Daniel Lazar

08.07.2020, 13:32 160

În municipiul Oneşti, al doilea din judeţul Bacău, s-au investit, în ultimii  patru ani, 87 de milioane de euro – bani proveniţi din fonduri europene, în alimentarea cu apă, sănătate, infrastructură rutieră, învăţământ, dar şi în spijinirea mediului de afaceri.

Compania Autoliv, care produce sisteme pirotehnice si hibride pentru ansamblul airbag care echipează industria automotive, va deschide în acest an o nouă fabrică, ajungând astfel la 1.000 de angajaţi, iar Smart Wood (cel mai mare producător mondial de beţe de lemn pentru industria alimentară - cafea/îngheţată, cu acţionariat din Franţa) are peste 100 de salariaţi. Dar şi companiile Croco (care poate produce 93 de tone de biscuiţi în 24 de ore), Dedeman (bricolaj, afacere fondată la Bacău de fraţii Pavăl) şi Grup Şerban (agricultură şi panificaţie) şi-au extins afacerile în Oneşti şi au generat circa 500 de noi locuri de muncă.

Din iunie 2017, Oneştiul are apă non-stop, după ce municipalitatea a semnat, cu societatea RAJA Constanţa, un contract de circa 58 de milioane de euro, finanţat prin fonduri europene, pentru preluarea serviciilor de alimentare cu apă şi pentru servicii de canalizare.

În domeniul sănătăţii s-au depus proiecte pentru fonduri europene de peste 15 milioane de euro, pentru dotarea Ambulatoriului şi creşterea eficienţei energetice în spitalul municipal, pentru modernizarea unor secţii şi a sediului Ambulanţei, dar şi pentru un cabinet stomatologic.

4,6 milioane euro au fost alocate pentru infrastructura rutieră şi pietonală, cea mai mare investiţie (8 milioane lei) fiind reabilitarea podului peste Trotuş, prin PNDL, alte 7,4 milioane de euro fiind alocate pentru infrastructura din învăţământ.

Municipalitatea a mai investit peste 500.0000 de euro în societatea Domeniul Public şi Privat, din subordinea Consiliului Local, pentru dotarea secţiei de drumuri cu utilajele necesare şi o staţie de asfalt.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO