Eveniment

În industria farma, distribuitorii livrează comenzile

Autor: Ioana David

14.02.2012, 00:03 466

În industria medicamentelor, cel mai mare distribuitor, Mediplus, parte a grupului A&D Pharma, spune că produsele au fost livrate în toate zonele unde au existat comenzi lansate de farmacii sau spitale. Cu toate acestea au existat unele întârzieri faţă de graficul normal de livrare în cazurile traseelor cu drumuri închise temporar.

"Acolo unde a fost cazul s-au prioritizat comenzile şi s-au utilizat rutele alternative, în vederea închiderii livrărilor", a spus Robert Popescu, CEO al A&D Pharma.

Grupul A&D Pharma cuprinde distribuitorul Mediplus, farmaciile Sensiblu, o divizie de sales & marke­ting şi clinicile Anima. Distribuitorul de medicamente Mediplus şi reţeaua de farmacii Sensiblu au avut o cifră de afaceri cumulată de 788 mil. euro în 2010, în creştere cu 20% faţă de 2009. "La nivelul companiei, în ultima săptămână, programul de lucru a fost ajustat în conformitate cu fluctuaţiile generate de fluxurile operaţionale din amonte şi aval (adică aprovizionare marfă şi livrare comenzi), dar în ansamblu, apreciem că

s-a lucrat într-un efectiv de aproape 100%", a mai spus Robert Popescu. El a mai precizat că vremea dificilă a afectat negativ businessul grupului A&D Pharma, pe de o parte în farmacii, acolo unde traficul a fost foarte scăzut, în timp ce, pe de altă parte, traficul scăzut din farmacii a dus la scăderea comenzilor lansate către distribuitor.

"Sperăm să ne revenim şi să reuşim să ne situăm la nivelul vânzărilor înregistrate în februarie 2011", a conchis şeful A&D Pharma. Totodată, şi la nivelul altor reţele de farmacii au existat scăderi ale traficului, însă nu au existat probleme de aprovizionare.

"Până acum ne-am descurcat. Avem o politică de stoc relativ generoasă, de 30 de zile, ceea ce este acoperitor", a spus Ovidiu Wencz, directorul general al Farmaciilor Dona, care au avut un rulaj de 170 mil. euro şi 212 unităţi în 2011. El a precizat că lucrurile se pot agrava însă, dacă se vor închide artere importante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO