Eveniment

În 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea maximă de programare la vaccinare pentru următoarele trei săptămâni

În 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea...

Autor: Georgiana Mihalache

20.01.2021, 18:06 250

Autorităţile au anunţat că lucrează la actualizarea platformei de vaccinare astfel încât oamenii să se poată programa pentru imunizare şi după 1 martie, în contextul în care în prezent majoritatea judeţelor – 31 dintre ele, nu mai au locuri disponibile la programare.

Ziarul Financiar a scris despre problema locurilor libere la vaccinare în câteva judeţe din ţară, în timp ce alte zone aveau şi câteva mii de locuri disponibile, până la data de 9 februarie.

„Potrivit situaţiei raportate la ora 14:00, erau în continuare disponibile programări în judeţele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Covasna,Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi şi Suceava, conformdatelor din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS”, au transmis reprezentanţii comitetului de vaccinare.

La nivel naţional vor fi deschise noi centre de vaccinare în fiecare judeţ începând din 8 februarie. Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică, au mai transmis autorităţile. La nivel naţional sunt 659 de centre de vaccinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO