Eveniment

Importatorii de masini noi se gandesc sa aduca si second

Importatorii de masini noi se gandesc sa aduca si second

Brent Valmar, vicepresedinte APIA: Nu ne-am propus sa importam masini second-hand, insa, daca tendinta (de crestere a vanzarilor de automobile rulate - n.r.) va continua, o s-o facem si pe asta.

27.10.2008, 20:38 17

Companiile specializate in importul si comercializarea de automobile noi iau in calcul varianta de a importa si masini second-hand, daca tendinta clientilor de a cumpara vehicule rulate se va mentine, a declarat directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar.

"Noi, importatorii, nu ne-am propus sa importam masini second-hand, insa, la un moment dat, daca tendinta (de crestere a vanzarilor de automobile rulate - n.r.) va continua, o s-o facem si pe asta. (...) Inca nu ne-am propus la modul serios acest lucru", a spus Valmar, care ocupa si functia de vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Potrivit lui Valmar, inceperea activitatilor de import si pentru automobile rulate ar fi una dintre solutiile pentru a demonta piata libera de masini rulate, care a devenit tot mai puternica odata cu intrarea in vigoare a noii taxei auto, la 1 iulie 2008. Noua grila de taxare prevede un cuantum semnificativ mai mic pentru masinile vechi, in timp ce taxarea pentru automobilele noi este mai mare.
"Avand canalele cele mai scurte, cele mai directe si posibilitatea sa ajungem la masini la prima mana este foarte posibil sa reusim sa demontam, in timp, acest exod de masini rulate pe maini private din vest catre est", a explicat directorul general al Porsche Romania.
Numarul inmatricularilor de autoturisme second-hand de import s-a dublat dupa primele noua luni, la 168.339 unitati, fata de cele 84.789 automobile intrate in circulatie in aceeasi perioada din 2007. Pentru acelasi interval de raportare, inregistrarile de masini noi si-au incetinit scaderea consemnata in lunile anterioare, raportand un minus de 1,4%, de la 231.778 unitati la 228.497 masini.
Porsche Romania este cel mai mare importator auto de pe piata locala si are in portofoliu marcile Volkswagen, Skoda, Seat, Audi, Porsche, Bentley si VW Autovehicule Comerciale. Incepand cu a doua jumatate a anului viitor, compania va deveni si importator oficial pentru marca Lamborghini.
Compania a vandut anul trecut 58.790 de autovehicule, inclusiv vehicule comerciale VW, in crestere cu 35% fata de cele 43.541 unitati comercializate de companie in 2006.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO