Eveniment

Imperiul imobiliar la lui Donald Trump rămâne în picioare: Fostul preşedinte american a depus cauţiunea de 175 de milioane de dolari impusă de un tribunal din New York

Imperiul imobiliar la lui Donald Trump rămâne în...

Autor: Ştefan Stan

02.04.2024, 08:10 215

Donald Trump a depus o cauţiune de 175 de milioane de dolari pentru a-l împiedica pe procurorul general din New York să încaseze o hotărâre de aproape jumătate de miliard de dolari pentru fraudă împotriva sa şi a afacerilor sale, punând capăt temporar unei dispute care ar fi putut duce la confiscarea unor părţi din imperiul imobiliar al fostului preşedinte, scrie FT. 

Cauţiunea, pe care Trump a trebuit să o depună pentru a întrerupe executarea hotărârii judecătoreşti în timp ce face apel împotriva acesteia, a fost subscrisă de Knight Insurance Group din California, potrivit unui document depus luni la un tribunal din Manhattan.

Suma pe care a fost obligat să o depună a fost redusă de la suma totală - despre care Trump afirmase că ar fi o sumă "imposibil" de asigurat - la 175 de milioane de dolari de către o curte de apel săptămâna trecută.

Depunerea cauţiunii a venit în condiţiile în care un ordin de interdicţie împotriva lui Trump, impus săptămâna trecută de judecătorul care supraveghează un alt caz penal separat care urmează să fie judecat la sfârşitul acestei luni, a fost extins de o altă instanţă din New York, după ce fostul preşedinte a criticat-o pe fiica judecătorului pe reţelele de socializare.

Trump şi-a petrecut sărbătorile de Paşte postând pe reţelele de socializare diverse scandări împotriva judecătorului Juan Merchan şi a familiei sale, numind-o pe fiica acestuia şi plângând pe motiv că aceasta a lucrat la o firmă de consultanţă politică care numără printre clienţii săi democraţi proeminenţi.

O postare a făcut trimitere la un articol care conţinea o fotografie a fiicei lui Merchan şi o alta la un cont de socializare despre care Trump a spus că îi aparţinea - afirmaţie negată de un purtător de cuvânt al instanţelor din New York.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO