Eveniment

Ilie Năstase nu va fi invitat la Wimbledon, au anunţat organizatorii de la All England Club

Ilie Năstase nu va fi invitat la Wimbledon, au anunţat...

Autor: Andrei Pal

03.05.2017, 15:51 3378

Anunţul a fost făcut de Philip Brook, preşedintele All England Club. Năstase se află sub investigaţia ITF, după comentariile considerate rasiste făcute de fostul tenismen la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams, la conferinţa de presă dinaintea partidei România - Marea Britanie din Fed Cup. Americanca l-a acuzat, la rândul său, de rasism pe Ilie Năstase. Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României a fost suspendat provizoriu de către ITF.

"Acţiunile sale nu au fost foarte bune, iar noi le condamnăm. În ceea ce priveşte invitaţia în Royal Box-ul de la Wimbledon, nu va fi primi una în acest an", a spus Philip Brook, conform BBC.

Într-un interviu acordat pentru BBC, Năstase s-a apărat în faţa acuzaţiilor de rasism, susţinând că doar oamenii din Anglia au considerat comentariile sale la adresa copilului nenăscut al Serenei Williams ca fiind rasiste. "Englezii au considerat că a fost un comentariu rasist şi toată lumea a preluat informaţia exact aşa. Românii nu cred că e un cuvânt cu tentă rasistă. Singura persoană care se poate supăra este, probabil, Serena, dar nu voi, oamenii din Anglia. De ce se supără toată lumea? Nu înţeleg", a spus Ilie Năstase pentru BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO