Eveniment

IKEA a retras astăzi temporar chiftelele vândute în magazinul din România, în scop preventiv. În Cehia, chiftelele cu carne de cal nu au ajuns niciodată în magazin

IKEA a retras astăzi temporar chiftelele vândute în...

Autor: Ioana David

25.02.2013, 14:12 1768

UPDATE: Ikea a repus în vânzare chiftelele la scurt timp după ce le-a retras în urma informaţiilor pe care le-a primit din Suedia. În România, chiftelele au fost retrase de la vânzare doar pentru jumătate de oră.

Reprezentanţii magazinului IKEA din România au spus că au retras preventiv de la vânzare chifteluţele comercializate în restaurantul magazinului, pentru verificări. Aceasta este o reacţie locală la situaţia din Cehia, unde a fost descoperită carne de cal în produsele alimentare comercializate de IKEA. 

Reprezentanţij companiei au mai spus că produsele din Cehia, care conţineau carne de cal, nu au ajuns niciodată la vânzare. 
 
Chifteluţele pe care IKEA le vinde peste tot în lume sunt produse în Suedia, şi de acolo iau calea magazinelor, ajungând inclusiv în România.
 
Peste 4 milioane de chifteluţe s-au vândut în magazinul IKEA din Băneasa în intervalul septembrie 2011 – august 2012 (care corespunde anului de catalog al companiei). În medie, fiecare vizitator al magazinului din Băneasa a cumpărat o chifteluţă şi jumătate, arată datele din comunicatul anual al companiei.
 
“Chifteluţele testate pozitiv cu urme de carne de cal din Republica Cehia nu au ajuns niciodată la vânzare în vreun restaurant IKEA (nici în Romania). Am decis verificarea suplimentara a chifteluţelor în România, deşi produsele au fost temeinic verificate de către colegii din Suedia responsabili pentru produsele din magazinele IKEA împreună cu furnizorul nostru”, a spus Cornel Oprişan, retail manager al IKEA România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO