Eveniment

Ialomiţianu: Domnul prim-ministru a luat decizia, discutând şi cu ceilalţi colegi. E decizia dânsului, pe care o respectăm

Ialomiţianu: Domnul prim-ministru a luat decizia, discutând şi cu ceilalţi colegi. E decizia dânsului, pe care o respectăm

Foto: Silviu Matei

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax

06.02.2012, 12:03 140

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, luni, înainte de BPN al PDL, că Emil Boc a luat decizia de a depune mandatul Guvernului după ce a discutat cu ceilalţi colegi şi că această decizie trebuie respectată, el menţionând că este vorba despre "o nouă etapă".

"Domnul prim-ministru a luat decizia, discutând şi cu ceilalţi colegi. E decizia dânsului, pe care o respectăm şi vreau să-i mulţumim pentru tot ce a făcut în cadrul Guvernului, pentru că a sprijinit fiecare ministru, fiecare minister să-şi ducă la îndeplinire obiectivele", a precizat Ialomiţianu.

El a adăugat că demisia Guvernului nu înseamnă că Executivul nu şi-a îndeplinit obiectivele.

"Toate organismele internaţionale au spsus că acest Guvern şi-a făcut treaba, deci nu a fost vorba de a fugi", a mai spus Ialomiţianu.

El a arărat că premierii din Italia, Grecia, Spania şi-au dat demisia şi au organizat alegeri anticipate pentru a evita să ia măsurile care se impuneau.

"Este o nouă etapă", a mai spus Ialomiţianu, adăugând că nu ştie dacă vor fi alegeri anticipate şi că nominalizarea unui nou prim-ministru este problema preşedintelui, după consultarea partidelor.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine, contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

Preşedintele Băsescu avea programate, luni, de la ora 12.00, consultări cu liderii USL, iar de la ora 13.00 cu formaţiunile din coaliţie. Consultările însă au fost amânate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO