Eveniment

Guvernul anunţă restaurarea Cazinoului din Constanţa într-un proiect de peste 110 milioane lei. În 2014, Liviu Dragnea, care era atunci vicepremier, bătea palma cu Radu Mazăre pentru aceeaşi promisiune

GALERIE FOTO. Cum ar trebui să arate Cazinoul din Constanţa dacă va fi renovat

GALERIE FOTO. Cum ar trebui să arate Cazinoul din Constanţa dacă va fi renovat

Autor: Alex Ciutacu

10.05.2019, 11:33 1239

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a anunţat zilele trecute că va începe consolidarea şi restaurarea celebrului Cazino din Constanţa, într-un proiect de peste 110 milioane lei.

„Cazinoul din Constanţa, România, unul dintre cele mai importante obiective turistice, în stil ART NOUVEAU, va fi consolidat şi restaurat: Guvernul României a reaprobat indicatorii tehnico-economici în şedinţa de azi, 8 mai”, a publicat Ministerul pe pagina de Facebook.

Astfel, proiectul va dura circa 30 de luni, dintre care 3 luni etapa de proiectare, iar restul execuţia.

Potrivit anunţului ministerului, proiectul va fi realizat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală a acestuia se ridică la 111,5 milioane lei.

„Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie). Lucrările, în urma cărora Cazinoul va putea redeveni un centru cultural şi de divertisment de anvergură internaţională, cu o sală multifuncţională de 200 de locuri şi de o sală de festivităţi de 150 de locuri. vor fi realizate de MDRAP, prin Compania Naţională de Investiţii, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA)”, se arată în anunţ.

Ştiaţi că...

În 2022, va fi generat mai mult trafic IP decât în primii 32 de ani de când a fost lansat internetul?
 
În doar trei ani, conform raportului Cisco Visual Networking Index (VNI), traficul de Internet global provenit din reţelele mobile va fi de 22% şi 60% din populaţia lumii va utiliza internetul. 
 
Peste 28 de miliarde de dispozitive şi conexiuni vor fi online, iar mai mult de 50% dintre acestea vor fi machine-to-machine (M2M).
 
Până în 2020, sunt estimate să se conecteze la internet un milion de obiecte în fiecare oră. Cu cât creşte numărul dispozitivelor conectate la internet, cresc şi riscurile utilizatorilor şi companiilor de a fi ţinta unui atac cibernetic.  
 
Conform celui mai recent raport Cisco CISO Benchmark Study 2019 privind securitatea, pentru 45% dintre companii, impactul financiar al unei breşe de securitate a fost mai mare de 500.000 de dolari în 2018.
 
Şi în acest an, vectorul de ameninţare numărul unu pentru organizaţii rămâne e-mailul. Companiile trebuie să ţină tot mai mult cont de comportamentul utilizatorilor şi să investească în educaţia angajaţilor privind riscurile cibernetice. 
 
Principala provocare tehnologică pentru anii următori va fi cea legată de securitatea IT.
 
Prezentă de 20 de ani pe piaţa din România, Cisco va ajuta în continuare organizaţiile să răspundă acestor provocări şi să implementeze noi tehnici şi tehnologii pentru a se proteja eficient împotriva ameninţărilor cibernetice. Cisco propune o abordare arhitecturală a securităţii, care ajută companiile să valorifice investiţiile făcute, să simplifice procesele şi să evolueze continuu.
 
Aflaţi mai multe despre tendinţele pieţei de securitate cibernetică şi cum puteţi anticipa provocările viitorului aici

Vicepremierul Vasile Daniel Suciu promite că acest proiect va fi finalizat.

“Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat şi am convingerea că vom reuşi să ducem la bun sfârşit şi acest proiect extrem de aşteptat de către toţi românii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.

Cu toate acestea, românii nu au uitat că în 2014, la Constanţa, vicepremierul Liviu Dragnea promitea împreună cu Radu Mazăre în faţa jurnaliştilor că acelaşi proiect va fi gata până în 2016.

„Radule, să fim sănătoşi amândoi şi, peste doi ani, să-l inaugurăm. Să dea Dumnezeu! Să ne bucurăm de el”, îi spunea Liviu Dragnea lui Radu Mazăre în 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO