Eveniment

Hotelul Lido a fost retrocedat la Curtea Suprema

Hotelul Lido a fost retrocedat la Curtea Suprema

Hotelul Lido este clasificat la patru stele, fiind estimat la o valoare cuprinsa intre 15 si 20 mil. euro

09.03.2007, 18:59 63

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ieri restituirea catre mostenitorii doctorului Constantin Angelescu si ai familiei Ghika a cladirii in care functioneaza Hotelul Lido, hotararea instantei fiind definitiva si irevocabila.
Prin aceasta decizie, paratii - SC Compania Hoteliera Intercontinental Romania SA si SC Lido SA - sunt obligati sa lase cladirea in deplina proprietate si deplina posesie.
"Nu au cum sa ne ia hotelul. Hotelul a fost cumparat de catre actionarii firmei iar noi nu am fost implicati in acest proces", a declarat pentru ZF Viorel Paunescu, presedintele consiliului de administratie al Companiei Hoteliere Intercontinental Romania (CHIR) si unul dintre actionarii hotelului Lido.
Hotelul Lido este clasificat la patru stele, are un numar de 116 camere si o suprafata totala de aproape 4.500 de metri patrati, fiind estimat la o valoare cuprinsa intre 15 si 20 de milioane de euro de catre reprezentanti ai pietei hoteliere.
Instanta suprema a admis recursurile Ioanei Angelescu, Norei Geta Angelescu, precum si ale mostenitorilor familiei Ghika, respectiv Alexandru, Stefan si Catrina Magdalena.
Procesul a fost deschis in urma cu peste zece ani, de urmasii doctorului Constantin Angelescu, prezent in majoritatea guvernelor interbelice si primul ambasador al Romaniei in Statele Unite. Instanta de fond a recunoscut in 1996 nevaliditatea titlului in baza caruia statul a preluat Hotelul Lido.
Compania pe care este inregistrat activul imobiliar, Lido SA, este listata pe Bursa Rasdaq.
Principalul actionar al companiei este Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, care detine 42,8%, in timp ce firma Union International Center detine 10,6%, iar Nova Trade detine 6,6%.
Pe lista imobilelor din Bucuresti pentru care s-au depus solicitari de restituire figureaza si alte cladiri cunoscute precum Hanul lui Manuc sau Casa Vernescu, valoarea totala de piata a acestor cladiri fiind estimata la aproximativ 200 de milioane de euro.
Printre revendicatorii acestor imobile se numara reprezentantii unor vechi familii boieresti, precum Cantacuzino, Lahovary sau Rosetti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO