Eveniment

Hong Kong-ul, interesat de vinul si echipamentul IT&C din Romania

08.09.2009, 19:23 51

Oamenii de afaceri din Hong Kong vor sa extinda schimburilecomerciale cu Romania, care anul trecut s-au situat putin peste 213mil. euro ca valoare si vor sa cumpere de pe piata locala vin,produse organice, peste, sucuri, imbracaminte sau produseIT&C.

"Suntem interesati sa aducem din Romania vin, produse organice,peste, sucuri, imbracaminte, dar si echipamente IT&C, deoareceprodusele romanesti au preturi competitive si o calitate foartebuna. De exemplu, vinul romanesc se vinde la un pret incepand de la10 euro sticla, adica un pret foarte mic, iar calitatea este buna.Hong Kongul a eliminat taxele pentru importul de vin, ceea ce a dusla cresterea schimburilor comerciale pe acest produs. Suntem indiscutii cu producatorii locali care vor sa exporte", spune RaymondYip, assistant executive director al Consiliului pentru DezvoltareaComertului din Hong Kong (HKTDC).

Valoarea schimburilor comerciale dintre Hong Kong si Romania aatins in anul trecut 303 mil. dolari (213 mil. euro), cu o cresterede 77% fata de 2007. Romania se situeaza pe locul 54 in topulpartenerilor cu care Hong Kong a desfasurat schimburi comerciale in2008.

"Exista un potential mult mai mare de schimburi comerciale intrecele doua tari. Hong Kong are schimburi comerciale zilnice depeste

2 mld. de dolari cu SUA, UE si Asia. In mai putin de doua oreputem acoperi schimburile comerciale cu Romania dintr-un an.Intentionam sa crestem chiar si de zece ori valoarea schimburilorcomerciale cu Romania in urmatorii ani", mai spune Yip.

Echipamente de telecomunicatie, echipamente electronice sielectrice, materiale plastice, blanurile sunt principalele produsepe care Hong Kong le importa din Romania. Regiunea exporta catretara noastra bijuterii, jucarii, aparatura electrica,calculatoare.

Hong Kongul are o populatie de peste 7 milioane de locuitori,iar salariul mediu este 1.500 de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO