Eveniment

Hiposwiss a intrat si la Vae Apcarom

04.01.2005, 00:00 10

Fondul de investitii Danube Tiger administrat de societatea elvetiana Hiposwiss a fost raportat cu o participatie de 9,01% in cadrul producatorului de echipamente de cale ferata VAE Apcarom Buzau.
Actiunile Apcarom au facut obiectul unor tranzactii importante la finalul anului trecut,  principalul actionar minoritar al companiei fiind la acea data fondul de investitii Broadhurst . Inainte de realizarea tranzactiilor respective, Broadhurst era raportat cu o detinere de 6,1% din capitalul social al Apcarom.
Hyposwiss a devenit in ultimii ani unul din cei mai mari investitori de portofoliu pe piata romanesca, reprezentantii companiei declarand anul trecut ca piata de capital din Romania ofera cele mai bune oportunitati din regiune, mizand totodata pe cresterea valorii invetsitiilor o data cu aderarea la UE.  Hyposwiss mai detine participatii importante la companii precum Compa Sibiu, Uzinexport sau Satierul Naval Orsova.
Apcarom este controlata in prezent de grupul austriac  VAE Aktiengesellchaft, care detine 77,4% din actiuni. Ultima tranzactie cu actiunile Apcarom s-a perfectat la pretul de 4.100 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei, la acest pret, este de 7,6 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO