Eveniment

Hexi Pharma a încetat producţia până la rezolvarea situaţiei privind biocidele folosite în spitale

Hexi Pharma a încetat producţia până la rezolvarea...

Autor: Ioana Nicolescu

28.04.2016, 15:33 144

Firma Hexi Pharma a anunţat, joi, că a oprit producţia din fabrică până când o anchetă ubnternă pe care tocmai a demarat-o, va ajunge la un rezultat, se arată într-un comunicat de presă remis joi agenţiei MEDIAFAX. De asemenea, firma solicită direcţiilor de sănătate publică (DSP) „să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele”, iar reprezentanţii Hexi Pharma spun că sunt pregătiţi să suporte chiar ei costurile testelor.

„Hexi Pharma a demarat o ancheta interna pentru a stabili care sunt factorii responsabili pentru aparitia acestei situaţii. Mai mult, până la elucidarea şi rezolvarea tuturor problemelor semnalate de autorităţi şi mass-media s-a oprit producţia în fabrică, precum şi orice distribuţie”, se arată în comunicat.

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a declarat că aceasta este cea mai bună soluţie în momentul de faţă. ”Cea mai buna solutie este oprirea producţiei şi verificarea tuturor substanţelor pe care noi le producem pentru dezinfectarea spitalelor. Vom face o analiză foarte amanunţită a tuturor concentraţiilor şi eficienţei produselor fabricate de noi. Vom colabora cu autorităţile care sunt abilitate să verifice eficienţa dezinfectanţilor produşi de către noi şi vom oferi acces la toate informaţiile de care acestea au nevoie”, a spus Condrea.

Mai departe, reprezentanţii Hexi Pharma au spus că sunt siguri de eficacitatea produselor „şi ca pacienţii nu au fost în pericol”, iar firma îşi asumă să suporte contravaloarea analizelor de eficacitate.

„Rugăm DSP să meargă să ia probe de eficacitate din toate spitalele astfel încât să fim siguri ca produsele şi-au facut treaba. Suntem dispuşi să suportăm contravaloarea acestor analize'', a mai spus patronul firmei.

Hexi Pharma mai transmite în comunicat că „nu a avut niciun moment intenţia de a acţiona împotriva pacienţilor din spitale, toate produsele fiind conforme cu reglementarile europene. Hexi Pharma nu a avut niciodată, în 20 de ani, plângeri din partea vreunui spital, a lucrat întotdeauna cu bună credinţă faţă de utilizatorul final şi activează într-o piaţă liberă, în care calitatea şi preţul sunt singurele criterii după care produsele sale sunt comercializate”, se mai arată în sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO