Eveniment

Harta salariilor pe judeţe în septembrie 2018: Un angajat din Bucureşti câştigă aproape 3.500 de lei net pe lună, cu 70% mai mult decât unul din Suceava

Harta salariilor pe judeţe în septembrie 2018: Un...

Autor: Adelina Mihai

04.12.2018, 19:45 16283

♦ Salariul mediu din Bucureşti se apropie de 3.500 de lei net pe lună, angajaţii din Bucureşti fiind, în medie, cu 70% mai bine plătiţi decât cei din Suceava ♦ Oficial, în toate judeţele României salariul mediu a depăşit 2.000 de lei net pe lună ♦ Cele mai mari creşteri salariale din ultimul an s-au înregistrat în Sălaj (+23%), iar cele mai mici în Botoşani şi în Caraş-Severin (+7%).

Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din economie: cu un venit mediu de 3.467 de lei net în luna septembrie a acestui an, aceştia câştigă cu 29% mai mult decât angajaţii plătiţi cu salariul mediu pe economie şi cu 70% mai mult decât angajaţii din Suceava, care au cele mai mici salarii din România (de 2.039 de lei net).

„Diferenţele salariale din oraşele mari se micşorează de-a lungul timpului, pe măsură ce companiile sunt nevoite să crească salariile pentru a atrage candidaţi. Dacă ne uităm la salariile pe judeţe în anul 2009, de exemplu, probabil că Timişul era peste Cluj ca nivel salarial, dar situaţia s-a schimbat pe fondul investiţiilor masive în centre de servicii şi în sectorul IT din Cluj“, a explicat Anca Puiu, consultant la compania de consultanţă în manage­ment şi executive search Korn Ferry.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO