Eveniment

Guvernul speră să aducă la buget încă 282 milioane lei din redevenţe

Guvernul estimează că mărirea redevenţelor va duce la o creştere a veniturilor la bugetul de stat cu circa 282 de milioane de lei anual, se arată într-un comunicat al instituţiei. În 2010, veniturile estimate din redevenţele miniere şi petroliere se ridică la 1,19 miliarde lei.

Guvernul a adoptat marţi majorarea redevenţelor pentru toate resursele minerale, a redevenţelor cuvenite statului din operaţiunile petroliere de transport al petrolului prin sistemele naţionale de transport al petrolului precum şi cele din operaţiuni petroliere efectuate prin terminale petroliere aflate în proprietatea statului.

Redevenţa pentru operaţiuni petroliere de transport şi tranzit al petrolului prin sistemele naţionale de transport al petrolului, precum şi cea din operaţiunile petroliere efectuate prin terminalele petroliere a crescut de la 10% la 15%.

În acelaşi timp, redevenţa pentru operaţiunile de înmagazinare subterană a gazelor narale a crescut de la 3% la 5%.

Redevenţa pentru cărbuni şi minereuri feroase şi neferoase a fost majorată de la 4% la 6% din valoarea producţiei miniere, în timp revedenţa pentru minereuri de metale nobile s-a dublat de la 4% la 8%, iar cea pentru substanţe nemetalifere a crescut la 0,8%.

Redevenţa pentru ape minerale a crescut de la 4 euro pe 1.000 litri la 6 euro pe 1.000 litri.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.