Eveniment

Guvernul scoate banii din Fondul de rezervă. Premierul Ludovic Orban a anunţat decizia Executivului de a achiziţiona tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, cât şi măşti pentru categoriile de persoane vulnerabile

Guvernul scoate banii din Fondul de rezervă. Premierul...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

07.05.2020, 19:54 318

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seara, înaintea şedinţei de guvern, că Executivul a luat decizia de a achiziţiona tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online, dar şi măşti pentru categoriile de persoane vulnerabile, banii fiind asiguraţi din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza că nu au calculatoare sau tablete”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a spus că tot din Fondul de rezervă se vor cumpăra şi măşti pentru persoanele care nu îşi permit financiar acest echipament de protecţie.

„Tot din Fondul de rezervă al Guvernului am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele care sunt vulneravile şi se află sub incidenţa legii privind venitul mediu garantat şi aici, doamnă ministrul (Violeta Alexandru - n.red.), prin AJPIS-uri va trebui să defininim cu stricteţe în conformitate cu prevederile legale categoriile de persoane, urmând să pregătim actul normativ pentru şedinţa următoare”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

De asemenea, şeful Executivului spune că urmează să fie lansat în dezbatare publică setul de măsuri ce vor fi instituite în cazul firmelor pentru momentul în care România va intra în stare de alertă.

„Am luat decizia ca Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, alte insitituţii, cum este ITM, (...) să finalizăm elaborarea setului de măsuri şi de reguli cu privire la fiecare activitate economică pentru care se vor ridica restricţiile: transportul public, comerţ, frizerii, coaforuri, centre de frumuseţe şi de îngrijire, cabinetele stomatologice, măsuri de organizare a spaţiilor de birouri din institutţii publice şi din companii private. Ele sunt într-un stadiu aproape final şi vreau să facem dezbatere publică, astfel ca, înainte de a le adopta, să putem să primim punctele de vedere ale angajatorilor, ale persdoanelor, companiilor din domeniile repsectiv, ca să luăm cele mai bune măsuri care să protejeze angajaţii la locul de muncă”, a mai spus prim-ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO