Eveniment

Guvernul Orban a bătut palma cu Biserica Ortodoxă şi a decis să îi scoată pe oameni din case de Paşte: „În declaraţie, credinciosul va preciza ca motiv deplasarea pentru ridicarea Sfintelor Paşti”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) împreună cu Biserica Ortodoxă Română au decis să lanseze o acţiune coordonată prin care să le dea pâinea cunoscută drept Sfintele Paşti credincioşilor, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, a anunţat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Astfel, credincioşii echipaţi corespunzător se vor putea deplasa până la locuri special amenajate de MAI şi Patriarhie, pentru a-şi ridica Sfintele Paşti - în urma unei discuţii dintre Vela şi Patriarhul Daniel.

„Având în vedere dorinţa de a se aduce o consolare credincioşilor între Patriaria Română şi MAI s-au stabilit următoarele: Pâinea binecuvântată numită Paşti, sfinţită în Joia Mare după Sfânta Liturghie, va fi distribuită credincioşilor în zilele de vineri 17 aprilie şi sâmbătă 18 aprilie în intervalul orar 7-17 în toate parohiile din Patriarhia Română; în locuri special amenajate, în afara lăcaşelor de cult, de către voluntari şi angajaţi, cu respectarea măsurilor de protecţie, distanţă socială, distanţa fiind marcată exact ca la magazinele alimentare în locurile special amenajate. În declaraţie, credinciosul va face precizarea pentru ridicarea Sfintelor Paşti şi va scrie Biserica la care se deplasează”, a spus Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela a mai spus că ieşirea din casă trebuie făcută doar cu respectarea condiţiilor în vigoare, ceea ce implică mască de protecţie.

În acelaşi timp, ministrul a mai anunţat că distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de MIERCURI

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.