Eveniment

Guvernul nu renunţă la transferul contribuţiilor. Ministrul Finanţelor: Transferul contribuţiilor nu va avea niciun efect negativ asupra Legii salarizării

Guvernul nu renunţă la transferul contribuţiilor....

Autor: Adrian Ilie, Mediafax

06.11.2017, 16:39 648

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a declarat, luni, că a discutat cu premierul şi au convenit ca proiectul de OUG privind Codul Fiscal să fie dezbătut în şedinţa de Guvern de miercuri, Mişa precizând totodată că măsurile preconizate nu vor avea efecte asupra Legii salarizării.

”Se poate aplica Legea salarizării fără probleme. Când fost gândit transferul contribuţiilor ca măsură în programul de guvernare a fost luat în calcul tot ansamblul măsurilor fiscale şi nu va fi niciun efect negativ asupra legii salarizării”, a declarat Ionuţ Mişa.

Ministrul de Finanţe a precizat că subiectul politicii fiscale a Guvernului a fost discutat şi în această după-amiază, convenindu-se împreună cu premierul ca setul de măsuri fiscale să fie discutate în şedinţa Executivului de miercuri. ”Am fost azi la o discuţie cu premierul, cu preşedintele partidului şi cu secretarul general şi am discutat mai multe aspecte legate de buget, fiscalitate şi de rectificare”, a precizat Mişa.

În ce priveşte noua amânare a şedinţei de Guvern pentru modificarea Codului Fiscal, Mişa a spus că nu ştie care este motivaţia, dar că proiectul are acum toate avizele necesare. ”Am avut nişte întârzieri la avize şi şedinţa de Guvern se ţine miercurea de obicei. În momentul acesta avem toate avizele”, a spus ministrul Finanţelor.

Invitat să comenteze avizul negativ pe care l-a dat Consiliul Fiscal, Mişa a spus că problemele ridicate de Consiliu în ce priveşte impactul bugetar sunt menţionate în nota de fundamentare a proiectului. ”Din acest punct de vedere, nu este o surpriză, dar nu va fi o problemă pentru a realiza implementarea acestor măsuri şi nu va fi o problemă la nivelul bugetului şi a deficitului pentru anul 2018”, a conchis Mişa.

Şedinţa de guvern anunţată pentru luni şi care viza propunerilor de modificare ale Codului Fiscal pentru anul 2018, a fost anulată. Premierul Mihai Tudose a anunţat, iniţial, că este posibil ca nici miercuri, în şedinţa de Guvern, să nu fie discutate propunerile de modificare ale Codului Fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO