Eveniment

Guvernul merge pe o „rectificare bugetară pozitivă“, deşi bugetul ia apă prin toate crăpăturile, iar deficitul va sări de 8% din PIB. Firavele venituri în creştere ale bugetului consolidat nu vor fi folosite în 2021 pentru atenuarea datoriei publice, ajunsă la punctul critic de 50% din PIB, ci vor fi aruncate în consumul administraţiei

Guvernarea în coaliţie face dificilă luarea deciziilor prompte. Deşi guvernul ar fi trebuit să ia deja hotărârea rectificării bugetului – un buget ale cărui venituri sunt în creştere cu 20%, semn că, în parte, criza a fost depăşită - lucrul acesta nu se petrece pentru că fiecare dintre cele trei partide crede că România poate fi salvată pe bucăţi, nu în întregul ei – adică începând cu bucata partidului care conduce un minister sau altul. Ministerul Finanţelor nu a publicat niciun draft al rectificării, dar fiecare partid publică „pe surse“ ce-i convine, fără ca ministerul de resort să comunice ceva oficial. Sunt zile întregi de când presa publică „pe surse“ detalii ale rectificării bugetare, rectificare „pozitivă“, un plus de 9-10 miliarde de lei la cheltuieli, în contul unor venituri în creştere. Într-adevăr, la şase luni din an, veniturile bugetului general consolidat au crescut cu 20,6%, în vreme ce cheltuielile au avansat cu doar 9,8%.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.