Eveniment

Guvernul le recomandă celor afectaţi de OUG privind pensiile de serviciu să rămână în activitate

Guvernul le recomandă celor afectaţi de OUG privind...

Autor: Cătălina Mănoiu

04.08.2017, 17:14 141

„(...) pentru a elimina orice posibilă interpretare sau speculaţie conform căreia doar persoane din structuri de conducere, care ar fi putut afla despre intenţia Guvernului de introducere a acestui act normativ, ar fi avut posibilitatea de a depune cereri de pensionare, până la data adoptării prezentei ordonanţe de urgenţă, actul normativ prevede că orice persoană din categoriile enumerate mai sus poate alege să se pensioneze în baza actualelor prevederi legale, până la data de 15 septembrie. Recomandarea este, totuşi, aceea ca personalul din categoriile amintite să rămână în activitate, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevederi creşteri salariale considerabile pentru următorii ani, care vor genera, implicit, pensii mai mari”, transmite Guvernul printr-un comunicat de presă.

Guvernul a adoptat,vineri, OUG care stabileşte că pensiile de serviciu nu vor mai fi actualizate în funcţie de nivelul salariului şi că acestea nu vor mai putea depăşi media salariilor din anii de activitate.

Actul normativ reglementează pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informaţii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic şi Consular, al Curţii de Conturi, cel auxiliar din instanţe şi parchete, al funcţionarilor parlamentari, dar şi al membrilor Senatului României şi Camerei Deputaţilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO