Eveniment

Guvernul de la Bucureşti aduce mai mulţi muncitori din Vietnam. Dar nu toţi specialiştii cred că aceasta este soluţia la criza de pe piaţa muncii

Guvernul de la Bucureşti aduce mai mulţi muncitori din...

Autor: Răzvan Botea

29.11.2018, 00:06 1483

♦ Ministrul muncii Marius Budăi a semnat miercuri un acord cu omologul său vietnamez pentru aducerea de forţă de muncă din această ţară ♦ În prima jumătate a anului 2018, în România au fost acordate 1.520 de avize de angajare pentru vietnamezi.

Criza forţei de muncă care s-a acutizat  odată cu migraţia românilor conduce spre o soluţie suis-generis pentru România: importul de forţă de muncă din Asia, în special pe zonele de construcţii, HoReCa, comerţ.

Cele mai multe avize de angajare pentru lucrătorii migranţi în România în prima parte a anului 2018 a fost pentru imigranţii din Vietnam – 1.520 dintr-un total de 4.395.

Contingentul de avize de angajare pentru lu­crătorii migranţi din afara spaţiului european a fost supli­mentat în 2018 cu 8.000 de avize, mai mult decât dublu faţă de contingentul iniţial pentru anul acesta de 7.000 de avize.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO