Eveniment

Guvernul Dăncilă are trei noi miniştri: Ramona Mănescu la Externe, Nicolae Moga la Interne şi Mihai Fifor, vicepremier

Guvernul Dăncilă are trei noi miniştri: Ramona...

Autor: Iulian Anghel

25.07.2019, 00:05 699

Ramona Mănescu, noul ministru de externe, Nicolae Moga, numit la Interne, şi Mihai Fifor-vicepremier pentru parteneriate strategice au depus miercuri jurământul de învestitură în faţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Faţă de alte dăţi, şeful statului nu a avut obiecţii faţă de propunerile venite de la Palatul Victoria, deşi reputaţia unora dintre noii miniştri a fost pusă la îndoială, de-a lungul anilor. Evenimentul a fost lipsit de fastul obişnuit unor astfel de ceremonii şi a durat opt minute. Ramona Mănescu l-a înlocuit la Externe pe Teodor Meleşcanu, Nicolae Moga a înlocuit-o pe Carmen Dan la Interne iar Mihai Fifor a fost numit în funcţia de vicepremier pentru parteneriate strategice. USR a criticat decizia şefului statului de a-i numi pe Ramona Mănescu şi pe Nicolae Moga pe motiv că prima nu-şi poate justitica averea, iar cel de-al doilea a crescut în preajma liderilor din Constanţa Mazăre-Constantinescu, condamnaţi acum la închisoare.

 

Nicolae Moga (66 de ani), ministrul internelor

♦ Nicolae Moga este senator PSD de Constanţa, aflat la al treilea mandat şi vicepreşedinte al Biroului Permanent al Senatului României. Între 1996 şi 2000, a fost preşedintele televiziunii Neptun Constanţa. Nicolae Moga a fost cursant, între 1973 şi 1977, al Facultăţii de Energetică, din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti.

 

Ramona Mănescu (47 de ani), ministul de externe

♦ Ramona Mănescu, soţia fostului primar al sectorului şase Rareş Mănescu, a fost ministru al transporturilor între 2013 şi 2014 în guvernul Ponta.

A fost membră a PNL din 1990 până în 2017, când s-a alăturat ALDE. A fost europarlamentar ales pe listele PNL din 2007 în trei legislative europene, până în 2019. Este de formaţie jurist.

 

Mihai Fifor (49 de ani), vicepremier

♦ Este senator şi după ultimul congres al PSD a fost ales secretar general al social-democraţilor. A fost ministru al apărării scurtă vreme şi a demisionat în noiembrie 2018 în condiţii neclare. A absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova şi deţine un master în literatură română. În 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie socială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO