Eveniment

Guvernul continuă să-i aducă pe români înapoi în ţară: 130 de oameni se întorc din Emiratele Arabe Unite

Guvernul continuă să-i aducă pe români înapoi în...

Autor: Gabriel Pecheanu

26.05.2020, 14:24 134

MAE a anunţat revenirea în ţară, marţi, a 130 de români din Emiratele Arabe Unite, printre aceştia fiind şi persoane care nu mai aveau mijloace pentru a-şi prelungi şederea, inclusiv români care şi-au pierdut locul de muncă, precum şi un caz medical urgent.

”În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 mai, au revenit în ţară 130 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Printre cetăţenii români repatriaţi sunt persoane care nu mai aveau mijloace pentru a-şi prelungi şederea pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (inclusiv cetăţeni români care şi-au pierdut locul de muncă), precum şi un caz medical urgent”, a anunţat MAE.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de o companie privată, pe ruta Dubai-Bucureşti.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă pentru un cetăţean indian, rezident în România, precum şi pentru alţi 4 cetăţeni străini, respectiv brazilian, tunisian, egiptean şi ucrainean, membri de familie ai cetăţenilor români. Cu aceeaşi cursă aeriană a fost facilitată repatrierea şi pentru 32 cetăţeni ai Republicii Moldova şi a unui cetăţean kazah, membru de familie, care şi-au continuat deplasarea către destinaţie.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO