Eveniment

Guvernul Cioloş discută o „amnistie penală” majoră: dacă prejudiciul din evaziune este mai mic de 20.000/50.000 de euro, nu se face dosar penal; dacă se plăteşte integral prejudiciul, ANAF nu va mai face plângere penală. Purtătorul de cuvânt al Executivului: Există acest proiect, dar nu va fi adoptat astăzi, se pot face modificări

Guvernul Cioloş discută o „amnistie penală”...
23.11.2016, 11:04 42779

Guvernul Cioloş pregăteşte un proiect de modificare a legii evaziunii fiscale care ar avea implicaţii majore în economie.

Conform Hotnews, care a prezentat şi un draft al proiectului de ordonanţă de urgenţă realizat de ministerul Finanţelor, dacă prejudiuciul dintr-o evaziune fiscală este mai mic de 20.000 de euro, nu se va face dosar penal.

Cealaltă modificare majoră se referă la faptul că Fiscul va renunţa la plângere penală dacă cel acuzat de evaziune fiscală plăteşte integral prejudiciul, indiferent de sumă.

Aceste modificări vor avea un impact major în economie şi în business, având în vedere numărul mare de plângeri şi dosare penale constituite de Fisc. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat pentru ZF că un astfel de proiect este pe masa guvernului, dar că nu va fi adoptat astăzi, executivul păstrându-şi rezerva de a face modificări. Liviu Iolu a precizat însă că propunerea care a ajuns la Guvern este ca să nu se întocmească dosar penal dacă prejudiciul este mai mic de 50.000 de euro . 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO