Eveniment

Guvernul anunţă amânarea alegerile locale. Până la ce dată sunt acestea prelungite

Guvernul anunţă amânarea alegerile locale. Până la...

Autor: Teodor Bobei, Mediafax

06.04.2020, 18:59 1296

Guvernul discută ordonanţa de urgenţă care prevede amânarea alegerilor locale. Ordonanţa prevede prelungirea mandatelor de primari până la ce mai târziu 31 decembrie. 

Guvernul dezbate ordonanţa de urgenţă care prelungeşte mandatele primarilor până cel mai târziu la 31 decembrie.

AEP, Ministerul de Interne şi Ministerul Lucrărilor Publice au iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor aleşilor locali până nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

La începutul şedinţei de Guvern, premierul Orban a întrebat dacă este elaborat proiectul de OUG pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali, iar vicepremierul Raluca Turcan a răspuns: „Este evident că în această situaţie de criză nu se pot desfăşura activităţi specifice campaniei electorale şi că alegerile trebuie organizate într-un context sigur din punct de vedere epidemiologic”.

De asemenea, procedura de desfăşurare a alegerilor se simplifică, în sensul în care candidaţii au nevoie de doar 25.000 de semnături şi prezintă o singură listă de susţinători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO