Eveniment

Guvernul alocă circa 14 mii de euro pentru grupurile sanitare în şcoli. La începutul anului şcolar, peste 1.000 de unităţi de învăţământ aveau toalete nedotate sau amplasate în curte

Guvernul alocă circa 14 mii de euro pentru grupurile...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

30.05.2019, 21:09 119

Guvernul a alocat, la şedinţa de joi, fonduri pentru efectuarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar. La începutul anului şcolar, peste 1.000 de şcoli aveau toalete nedotate sau amplasate în curte.

„Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, 30 mai, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900 mii lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Această sumă a fost alocată în bugetul Ministerului Educaţei Naţionale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, încă din luna februarie a anului 2019”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului, 61.500 de elevi vor avea condiţii optime de studiu.

„Reamintim că în anul 2017, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat funcţionau 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv şi autorităţile locale, la începutul anului 2019, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ”, mai precizează sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO