Eveniment

Guvernul alocă 578 de milioane de lei pentru restaurarea Universităţii Bucureşti şi a ASE

Guvernul alocă 578 de milioane de lei pentru restaurarea...

Autor: Elena Crangasu

04.06.2020, 21:35 177

Guvernul a decis, în şedinţa de joi, să aloce peste 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi a ASE. 

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul a decis să aloce în jur de 578 de milioane de lei pentru reabilitarea clădirilor Universităţii din Bucureşti şi ASE.

„În şedinţa de Guvern de astăzi (joi-n.r.), au fost aprobate două hotărâri extrem de importante pentru două obiective cu valoare simbol pentru capitala României, Universitatea Bucuresti şi clădirea ASE - două clădiri de patrimoniu pentru Bucureşti, care prin adoptarea hotărârii de Guvern vor avea posibilitatea şi se declanşează procedura pentru realizarea investiţilor de reabilitare, consolidare şi modernizare ale acestor clădiri”, a anunşat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, în urma şedinţei de Guvern de joi seară.

Pentru Universitatea Bucureşti, investiţia este de 445, 8 milioane de lei şi are o durată de 60 de luni, iar pentru clădirea ASE valoarea investiţiei este de 132,5 milioane lei şi are o durată de 24 de luni.

Vor fi efectuate lucrări de consolidare, restaurare a faţadei, inclusiv a tâmplăriei exterioare şi de eliminare a umidităţii şi infiltrărilor din teren.

„Aceste clădiri au fost prea mult timp lăsate fără aceste lucrări, şi iată, Guvernul Orban a dat startul, în această şedinţă de Guvern, procedurilor de contractare şi executare ale acestor lucrări cu valoare extrem de importantă. Aceasta procedura va fi efectuată de Compania Naţională de Investiţii”, a mai zis Dancă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO