Eveniment

Guvernul a decis să adopte bugetul pe 2020 săptămâna viitoare

 Guvernul a decis să adopte bugetul pe 2020 săptămâna...

Autor: Alexandru Costea, Ana Petrescu, Mediafax

13.12.2019, 11:38 150

Guvernul a decis, vineri dimineaţă, să amâne adoptarea proiectului de buget pe 2020, după rectificarea bugetară care va avea loc luni, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX. Decizia vine ca urmare a alocării peste 900 de milioane de lei pentru plata în cazul fraţilor Micula.

De asemenea, Executivul va avea în primă citire, în şedinţa de la ora 17.00, proiectul pentru abrogarea şi modificarea prevederilor din OUG 114.

"Vă informez că vom avea astăzi (vineri - n.r.) la ora 17:00 în primă citire proiectul de lege de abrogare şi modificare a prevederilor ordonanţei de urgenţă 114. La ora 11:00 avem o dezbatere cu partenerii noştri, pentru a discuta forma pe care o vom conveni. De asemenea solicit ministerelor care nu au trimis până în prezent observaţiile şi modificările să o facă până la ora 14:00, pentru că în şedinţa de guvern de la ora 17:00 am programat o prima citire în şedinţa de guvern a proiectului pe care urmează să ne angajăm răspunderea", a anunţat Ludovic Orban, în debutul şedinţei de Guvern de vineri.

Premierul a anunţat că Executivul va adopta, în şedinţa de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăţilor care să asigure cheltuielile de funcţionare pentru autorităţile locale.

Aceasta vine ca urmare a alocării sumei de 912,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, bani care vor fi folosiţi pentru plata titlului executoriu emis în baza deciziei Curţii de Arbitraj Internaţională către fraţii Micula, pentru a rezolva situaţia Romatsa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO