Eveniment

Guvernul a adoptat OUG pentru Programul Naţional de Introducere a Gazelor Naturale în locuinţe

Guvernul a adoptat OUG pentru Programul Naţional de...

Autor: Teodor Bobei

05.02.2020, 01:09 548

Guvernul a adoptat, marţi, proiectul de ordonanţă de urgenţă privvind demararea Programului pentru Introduerea de Gaze Naturale în locuinţele încălzite cu combustibil fosil. "Programul are o valoare de 500 de milioane de euro şi vizează 200.000 de gospodării", a precizat Marcel Boloş.

"O primă măsură este legată de programul Naţional pentru Introducerea de Gaze Naturale în localităţile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid. Această măsură a fost propusă împreună cu Ion Ştefan. Este dacă vreţi un moment de răscruce, mai ales în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene în zona de energie. 36% din locuinţe sunt racordate la încălzirea pe bază de gaze naturale", a declarat ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş, marţi, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că programul are o valoare de 500 de milioane de euro şi vizează în prima etapă 200.000 de gospodării.

"Programul naţional aprobat are o valoare de 500 milioane de euro. Vizează într-o primă etapă peste 200.000 de gospodării din România şi e un program aşteptat de cei care locuiesc în blocuri de locuinţe care se încălzesc pe lemne. E un program care porneşte cu o fază pilot, urmând să fie extins în funcţie de rata de succes în ceea ce priveşte implementarea. Este o promisiune pe care PNL a făcut-o de a introduce gazele naturale pentru încălzirea locuinţelor şi iată că astăzi este împlinită. Programul naţional este aşteptat de foarte mulţi care azi se încălzesc pe bază de lemne în blocurile de locuinţe", a mai spus Marcel Boloş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO