Eveniment

Grupul Monza România a transformat spitalul Metropolitan Hospital din Bucureşti cu 50 de paturi în centru de tratare pentru pacienţii cu coronavirus

Grupul Monza România a transformat spitalul Metropolitan...

Autor: Georgiana Mihalache

09.04.2020, 14:32 1312

Grupul italian Policlini­co di Monza, prezent în România din 2011, specializat în chirurgie cardiovasculară şi cardiologie intervenţio­nală, a pus la dispoziţia statului unul dintre spitalele pe care grupul în are în Bucureşti - Metropolitan Hospital, cu 50 de paturi.

„Este iniţiativa grupului de a pune la dispoziţie spitalul, un spital tratează toate urgenţele posibile (Spitalul Monza din zona Arenei Naţionale - n.red.) şi un spital tratează exclusiv COVID şi a fost modificată structura numai pentru astfel de pacienţi din dorinţa de a veni în sprijinul statului român şi a pacienţilor. Spitalul este deja predat, am luat toate avizele, este funcţional, cu toate circuitele, este operativ. Sunt 50 de paturi, dintre care 12 de terapie intensivă”, au spus pentru ZF reprezentanţii companiei.

În contextul generat de evoluţia pandemiei COVID-19, în care orice acţiune este importantă şi în deplin acord cu măsurile şi protocoalele impuse de către autorităţi, Grupul Monza se alătură efortului comun al celor care se află deja în primele linii în fiecare zi în lupta contra virusului COVID-19 conform Ordinului MS 555/03.04.2020. Medicii, personalul medical şi auxiliar au răspuns prezent, au mai transmis reprezentanţii Monza.

Monza Metropolitan Hospital, o unitate de 60 de paturi, cu şase săli de operaţie şi centru de imagistică, a fost deschis în 2019, din informaţiile ZF.

Spitalul a fost preluat de Monza, de numele Metropolitan Hospital fiind legat Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, care controla indi­rect unitatea spitalicească privată înfiinţată în 2014, dar care trei ani mai târziu, în 2017, anunţa intrarea în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO