Eveniment

Grupul german Siemens a renuntat la preluarea companiei austriece

10.09.2004, 00:00 15



Grupul german de inginerie Siemens a anuntat, joi, ca a renuntat la intentia de achizitionare a companiei austriece cu profil similar VA Tech, din cauza opozitiei exprimate de guvernul austriac. VA Tech, care are o valoare de piata de 800 milioane euro, activeaza in domeniile echipamentelor pentru transmisia si distributia de electricitate, metalurgie, epurarea apei si inginerie. Compania Siemens ar fi fost interesata, conform unor surse din industrie, de diviziile de transmisie si distributie de electricitate si inginerie. Miercuri, Siemens aratase ca nu va finaliza negocierile de cumparare a VA Tech daca prezenta sa pe piata din Austria nu este binevenita.



Joi, filiala austriaca a companiei a anuntat, cu certitudine, ca o eventuala preluare este exclusa. "Intrucat nu sunt indeplinite conditiile unei achizitii efectuate in termeni amicali, Siemens Austria a renuntat la orice proiect legat de aceasta preluare", se arata intr-un comunicat al companiei. Actiunile VA Tech au scazut cu peste 3% dupa difuzarea comunicatului, continuand tendinta de scadere din cursul acestei saptamani, in care guvernul Austriei, conducerea si sindicatele VA Tech si-au manifestat opozitia fata de o eventuala preluare. Actiunile companiei austriece se tranzactionau, joi, la pretul de 45,65 euro, cu 18% mai putin decat recordul pentru acest an, atins joia trecuta, cand Siemens si-a anuntat intentia. Actiunile Siemens au scazut cu 1,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO