Eveniment

Grupul de Comunicare Strategică, despre numărul cazurilor noi de COVID-19 în România: Dinamica în privinţa cazurilor de coronavirus a intrat pe un trend crescător

Grupul de Comunicare Strategică, despre numărul...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

15.06.2020, 18:37 245

Dinamica în privinţa cazurilor de coronavirus a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ faţă de numărul persoanelor vindecate, a transmis, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

GCS arată că adoptarea stării de alertă începând cu 15 mai a survenit pe fondul unei evoluţii reduse a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, raportat la numărul persoanelor vindecate.

Acesta a fost contextul în care autorităţile au adoptat măsurile de relaxare prin reluarea unor activităţi sociale şi economice.

În intervalul de până la 1 iunie a putut fi constatată o rată semnificativ mai mare a persoanelor vindecate în comparaţie cu cea a persoanelor infectate, fapt care a permis continuarea şi extinderea graduală a măsurilor de relaxare, mai arată GCS.

În următoarea săptămână, moment în care a fost analizată intrarea într-o nouă etapă care să permită reluarea unor noi activităţi sociale şi economice, s-a menţinut o rată superioară a numărului persoanelor vindecate în raport cu cele infectate.

„În ceea ce priveşte cazurile de infectări înregistrate în ultimele zile, observăm faptul că dinamica acestora a intrat pe un trend crescător, cu un ecart semnificativ faţă de numărul persoanelor vindecate. Această evoluţie negativă a raportului dintre numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus (COVID-19) şi numărul persoanelor vindecate reclamă un efort sporit de conformare la conduita sanitară responsabilă din partea societăţii în ansamblul său”, a transmis GCS.

Potrivit reprezentanţilor GCS, respectarea normelor sanitare din partea cât mai multor cetăţeni este „singura garanţie” că măsurile de relaxare luate până în prezent pot fi menţinute şi că se poate continua în siguranţă cu adoptarea de noi măsuri de relaxare în privinţa activităţilor sociale şi economice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO