Eveniment

Grupul City Grill deschide pe 1 Mai fost berărie artizanală Becker Brau din zona Rahova. GALERIE FOTO

Berăria artizanală Becker Brau

Berăria artizanală Becker Brau

Autor: Mirabela Tiron

18.04.2019, 16:33 638

Grupul City Grill, controlat de antreprenorul Dragoş Petrescu, deschide pe 1 Mai fosta berărie artizanală Becker Brau din zona Rahova, în urma unei investiţii de 500.000 de euro.

“Piaţa gastronomică se modifică, devine din ce în ce mai sofisticată. Este important cu ce ne prezentăm în faţa clienţilor. Noi încercăm să revitalizăm branduri gastronomice”, a declarat Dragoş Petrescu, proprietarul City Grill. Restaurantul Becker Brau este situat pe Calea Rahovei nr. 157, în incinta fostei fabrici de bere din cartierul Uranus. În 1996, Becker Brau, deschisă de Christian Becker, devenea prima berărie cu bere craft din Bucureşti. De la început, berea artizanală produsă aici a combinat reţeta germană de la 1516 cu tehnica modernă obţinând astfel o bere naturală, nepasteurizată. Noul restaurant, ce va fi operat de Hanu’Berarilor, va funcţiona începând din 1 Mai cu o echipa de 100 persoane şi poate găzdui până la 500 de oaspeţi, în interior şi pe terasa.  Meniul cuprinde preparate reprezentative ale bucătăriei tradiţionale româneşti.

„Industria a avut creşteri anuale cu 15%, în medie, anul trecut a fost un an foarte bun. Restaurantele noastre au cifră de afaceri cuprinsă între 2 şi 8 milioane de euro. Aşteptăm peste 800 de clienţi zilnic la Becker Brau”.

Becker Brau este situat într-o zonă care devine un pol gastronomic al Capitalei. „Vedem un potenţial foarte mare de atragere a publicului aici –atât public bucureştean, căruia îi este familiar, dar şi turişti care vor să ia pulsul zonelor centrale cu istorie ale oraşului. Cu siguranţă restaurantul operat de Hanu’ Berarilor va contribui la dezvoltarea acestei zone, care îşi poate recăpăta farmecul”, a spus Daniel Mischie, CEO Grup City Grill.

Bugetul total alocat de grup pentru investiţii în 2019 se situează la peste 3,5 milioane euro. În primul trimestru, afacerile grupului s-au ridicat la 7,5 milioane de euro, în creştere cu aproape 20% faţă de perioada similară din 2018.

Anul trecut, Grupul City Grill a ajuns la o cifră de afaceri de 37,7 milioane de euro,   cu o creştere de 11% faţă de anul precedent. Valoarea investiţiilor din 2018 s-a ridicat la 2,3 milioane de euro.

City Grill are peste 1350 de angajaţi în restaurantele şi cafenelele operate şi este cel mai important angajator român din industria restaurantelor. Fondat in 2004, grupul operează în prezent restaurante şi cafenele sub brandurile Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc, Pescarus, Hanul Berarilor, Trattoria Buongiorno, City Grill si City Café.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO