Eveniment

Grup de antreprenori: România nu şi-a atins potenţialul în ultimii 30 de ani, dar are şanse să o facă în următorii 30 de ani

Grup de antreprenori: România nu şi-a atins...

Autor: Miruna Diaconu

19.10.2021, 16:09 253

Rethink România, o iniţiativă pornită de unii dintre cei mai mari antreprenori din România, îşi propune să aducă la aceeaşi masă toţi stakeholderii societăţii româneşti pentru a identifica nevoile şi soluţiile pentru ca România să se poată dezvolta la potenţialul său maxim în următorii 30 de ani. Proiectul este de fapt un think tank care se va concentra pe câteva teme principale care vor ajuta la dezvoltarea României.

 „Societatea noastră gândeşte pe termen de patru ani, pe cicluri electorale. Credem că e nevoie să ne gândim la mai mult de atât, cum va fi România în 2050. Care sunt soluţiile? Studii şi cercetări pe care vrem să le facem, pentru a nu mai merge cu ideea că “eu cred”, considerăm Rethink o platformă integratoare, ştiu că există foarte multe demersuri pe diverse domenii, nu vrem să copiem nimic, vrem să le aducem la un loc şi cu toţi stakeholderii să avem o viziune clară pentru 2050”, explică Dragoş Anastasiu, unul dintre fondatorii Rethink România.

Dragoş Anastasiu, preşedinte al Eurolines Group, Felix Pătrăşcanu, cofondator al FAN Courier, Dragoş Petrescu, proprietar City Grill,  Marius Ghenea, partenere executiv în cadrul fondului Venture Capital Catalyst România, Ovidiu Şandor, proprietar Mulberry, sunt doar câţiva antreprenori care au fondat Rethink România.  

Printre temele majore pe care se vor concentra membrii Rethink ţin de educaţie şi demografie, astfel că,  din România pleacă anual sute de mii de români pentru a se stabili în alte ţări, iar un principal factor al acestui fenomen este educaţia. 

​​​
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO