Eveniment

Gruia Stoica a câştigat licitaţia pentru transportatorul feroviar de stat din Croaţia

Gruia Stoica a câştigat licitaţia pentru...

Autor: Liviu Iancu

23.07.2013, 14:23 2252

Grampet a fost desemnat câştigător al licitaţiei pentru preluarea operatorului de stat de transport feroviar de marfă din Croaţia, a declarat pentru MEDIAFAX omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul grupului.

Tranzacţia a vizat preluarea a 75% din acţiuni pentru un preţ total de 60 milioane euro, jumătate din bani fiind pentru acoperirea unor garanţii de stat, 20 milioane euro pentru investiţii şi 10 milioane euro capital de lucru, potrivit Grampet.

"În plus, rămânem în pole-position în competiţia pentru privatizarea operatorului feroviar de stat din Bulgaria, BDZ Cargo, unde aşteptăm continuarea privatizării după aşezarea situaţiei politice", a spus Stoica.

În luna iunie Stoica a anunţat că urmează să depună oferte pentru privatizarea companiilor feroviare de transport marfă din Bulgaria şi Croaţia, BDZ Cargo şi HZ Cargo, cu afaceri cumulate de 250 milioane euro şi un număr total de 10.000 de angajaţi.

Tot în iunie, agenţia bulgară pentru privatizare şi control post-privatizare a decis însă să anuleze procedura de privatizare a diviziei de marfă a BDZ. Decizia agenţiei a fost luată în colaborare cu Ministerul bulgar al Transporturilor, potrivit Novinite.

GFR, parte a grupului Grampet, a câştigat şi licitaţia pentru privatizarea CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO