Eveniment

Greva de la metrou aruncă în aer transportul din Bucureşti. Ministrul Trasporturilor îl acuză pe celebrul sindicalist că se agită pentru păstrarea unor ”interese mafiote”. Premierul Florin Cîţu cere măsuri urgente: ”Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat îşi pierde sinecuri”

Greva de la metrou aruncă în aer transportul din...

Autor: Petru Mazilu

26.03.2021, 10:19 2812

Premierul Florin Cîţu susţine că greva de la metrou este o acţiune ilegală organizată de un fost deputat PSD care vrea să-şi păstreze „sinecurile”. Cîţu i-a cerut ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri urgente.

„Un fost deputat PSD, care vede că îi dispar sinecurile, face un protest ilegal. Despre asta este acţiunea ilegală care a blocat metroul în această dimineaţă”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

Prim-ministrul a anunţat că i-a solicitat ministrului de Interne, Lucian Bode, să ia măsuri.

„Din punctul meu de vedere, nimeni nu este mai presus de lege, asta i-am transmis domnului ministru şi trebuie să ia măsuri. Bucureştenii nu trebuie să sufere pentru că un fost deputat pesedist îşi pierde sinecuri. Am transmis acelaşi mesaj domnului ministru Bode”, a precizat Florin Cîţu.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.


Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut o reacţie virulentă după ce traficul a fost blocat, vineri, la metrou, din cauza unei greve spontane a Metrorex: „O acţiune ilegală dă peste cap viaţa unui întreg oraş”.

Cătălin Drulă spune despre greva de la metrou că este ilegală şi dă peste cap viaţa întregii Capitale.

„Când interese mafiote sunt ameninţate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii şi sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureştean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toţi contribuabilii care susţin prin subvenţie de la bugetul naţional activitatea şi, evident, salariile de la companie”, spune Cătălin Drulă.

Ministrul afirmă că oamenii oneşti care lucrează la metrou au venit vineri dimineaţă la lucru şi pentru ei are toată aprecierea.

„Nu vă lăsaţi amăgiţi: miza ocupării ilegale a unor şine de metrou nu o reprezintă binele angajaţilor. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spaţii comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri (joi – n.r.) pentru evacuarea spaţiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM în 2018”, adaugă ministrul.

Acesta ameninţă că acţiunile Ministerulu vor continua: „O firmă, un sindicat vor neapărat să căpuşeze Metrorex în linişte, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”.

Circulaţia trenurilor de metrou este afectată vineri de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, care au blocat calea de rulare, împiedicând pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO