Eveniment

Grevă de avertisment la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Angajaţii au ieşit în faţa spitalului

Autor: Oana Despa

07.05.2018, 09:29 140

Activitatea medicală a Spitalului Clinic de Urgenţă Florească este asigurată de o treime dintre angajaţi.

"Bolnavii sunt primiţi la fel de bine, poate mai bine. Există această posibilitate de a întârzia anumite lucruri la primirea lor pentru că numai o treime din noi vom asigura cadrul necesar desfăşurării activităţii medicale şi de îngrijire. Încă se negociază care dintre colegi coboară, ce urgenţe sunt. Vor sosi cei de pe secţii. Nu e un semnal de alarmă, dar nu este în regulă, nu trebuia să facem şi astăzi (luni- n.r.) această grevă de avertisment dacă sunt puse şi luate în calcul lucruri care erau în dezechilibru. Greva generală este un deziderat al oricărei mişcări sindicale. Ar fi şi culmea să se întâmple şi lucrul acesta pentru că lucrurile se pot rezolva şi altfel. Nu este nevoie de sume uriaşe. Încă credem în varianta doamnelor ministru care ne-au propus mâine (marţi- n.r.) o întâlnire şi se pare că va fi vorba de o altă atitudine", a declarat, luni, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă a precizat că sindicatele din Sănătate au fost chemate marţi, pe 8 mai, la discuţii cu premierul şi miniştrii Muncii, Sănătăţii şi de Finanţe, legat de nemulţumirile acestora privind sporurile.

Potrivit calendarului propus de Sanitas, pe data de 11 mai, angajaţii din sănătate şi din asistenţă socială vor intra în grevă generală, nemulţumiţi fiind de scăderea sporurilor din domeniu. Sindicaliştii susţin că sunt scăderi salariale în domeniu cuprinse între 500 şi 1.100 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO