Eveniment

Grecia închide punctele de trecere a frontierei terestre cu Bulgaria, cu excepţia unuia singur. Anunţul MAE

CREDIT FOTO: Profimedia/ Multe puncte de trecere a frontierei în Grecia, închise. Anunţul unui consultant în turism, confirmat la Bucureşti

Autor: Alina Mihai

01.07.2020, 15:03 503
Multe dintre punctele de trecere a frontierei în Grecia au fost închise. Singura care va rămâne deschisă este Kulata-Promachonas. MAE a emis o atenţionare de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunţă pe românii care vor să călătorească în Grecia că accesul rutier pe teritoriul acestei ţări este permis în perioada 1-15 iulie a.c. numai prin punctul de trecere al frontierei bulgaro-elene de la Kulata-Promachonas, ca urmare a introducerii obligativităţii completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidenţa celor care se deplasează în această ţară.

În ceea ce priveşte accesul pe teritoriul elen, vor fi efectuate teste aleatorii pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2. Persoana testată trebuie să aştepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiţii de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic.

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO