Eveniment

Gral Medical şi-a majorat afacerile cu 50% în primele şase luni din 2021, până la 25 mil. euro

Gral Medical şi-a majorat afacerile cu 50% în primele...

Autor: Georgiana Mihalache

07.07.2021, 11:46 123

​Gral Medical, al şaselea operator medical din piaţa privată de sănătate, a ajuns la 25 mil. euro în primul semestru din 2021, după o creştere de 50% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior. Cele mai mari creşteri s-au văzut la divizia de laboratoare şi centrele de imagistică, dar şi în segmentul oncologic, o nişă pe care a mizat Gral.

„Suntem încrezători că vom reuşi până la sfârşitul anului să atingem veniturile bugetate propuse de 45 milioane de euro. Acest lucru va fi posibil deoarece avem un trend crescător al veniturilor în semestrul 1 şi pentru că avem un ritm de 4 centre noi deschise la fiecare 6 luni.“, a spus Robert Şerban, actionar Gral Medical.

Anul trecut, Gral a fost unul dintre laboratoarele medicale acreditate pentru a face teste de depistare a infecţiei cu COVID, lucru care a dus la creşterea acestei divizii. Şi numărul de pacienţi a crescut în primul semestru din 2021 faţă de aceeaşi perioadă din 2020, cu până la 70% în provincie şi cu până la 30% în Bucureşti.

Această evoluţie vine după ce anul trecut, la debutul crizei sanitare, doar cazurile urgente au mai putut să fie primate în spitale, iar pacienţii au evitat să meargă la medic din teama infectării.

Bugetul de investiţii al companiei pentru anul 2021 este de aproximativ 7 milioane de euro, iar banii vor fi investiţi în două spitale oncologice şi deschiderea de laboratoare sau centre regionale de recoltare acolo unde nu sunt prezenţi.

Gral Medical deţine în prezent 17 laboratoare, 38 de centre regionale de recoltare, 16 clinici şi centre de imagistică şi 5 spitale oncologice cu o capacitate de 120 de paturi.

„Suntem în discuţii pentru preluarea mai multor centre. Vom fi deschişi la preluări de centre noi acolo unde estimăm o capacitate ridicată a centrului de a genera cash flow în următoarea perioadă.”, a mai spus Robert Şerban.

Grupul Gral a ajuns în 2020 la o cifră de afaceri de 40,4 mil. euro, o creştere de 25% faţă de anul anterior, mai anunţă compania. Motorul creşterii în 2020 a rămas segmentul serviciilor de spitalizare de zi aflat sub marca spitalelor OncoFort. Pentru 2021 compania şi-a propus o ţintă de peste 45 mil. euro cifra de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO