Eveniment

Google România a fost amendat cu 10.000 de lei de CNDC după ”redenumriea” Catedralei Mântuirii Neamului. Reacţia Patriarhiei Române

Google România a fost amendat cu 10.000 de lei de CNDC...

Autor: Andreea Tobias

17.06.2020, 14:29 645

Patriarhia Română a reacţionat după ce Google România a fost amendată cu 10.000 de lei: „Sesizarea vulnerabilităţilor unor importante sisteme informaţionale, oricui ar aparţine acestea, precum şi sancţionarea pasivităţii faţă de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică”.

„Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior dl Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii. Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”, transmite Patriarhia.

Conform Patriarhiei, „sesizarea vulnerabilităţilor unor importante sisteme informaţionale, oricui ar aparţine acestea, precum şi sancţionarea pasivităţii faţă de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică”.

În opinia sursei citate, asemenea vulnerabilităţi informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituţii, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie.

Google a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNCD, din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care apărea pe aplicaţia Google Maps.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO