Eveniment

Google are planuri pentru Australia: Compania va investe 740 de milioane de dolari în următorii cinci ani

Google are planuri pentru Australia: Compania va investe...

Autor: Dorin Oancea

16.11.2021, 07:21 49

Google a anunţat că va investi 1 miliard de dolari australieni (740 milioane de dolari) în Australia în următorii cinci ani, conform BBC.

Aceasta este cea mai mare investiţie a gigantului american în această ţară, până în prezent.

Google spune că banii vor fi folosiţi pentru a construi un centru de cercetare, pentru a-şi spori capacitatea de cloud computing şi pentru a finanţa parteneriate cu organizaţii locale.

Se preconizează că această iniţiativă - denumită Digital Future Initiative - va crea în mod direct 6 000 de locuri de muncă şi va sprijini 28 000 de locuri de muncă.

În cadrul investiţiei, compania va colabora cu organizaţii locale, inclusiv cu agenţia ştiinţifică australiană Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO).

Joshua Kennedy-White, de la compania de investiţii cibernetice DivisionX Global, a calificat anunţul Google drept "o victorie uriaşă" pentru tehnologia australiană: "Este nevoie de bani pentru a transforma o idee în inovaţie, iar primii bani sunt cel mai greu de obţinut”.

Investiţia marchează un alt impuls major pentru ambiţiile Sydney de a deveni "Silicon Valley din emisfera sudică".

Construcţia Tech Central, un hub în valoare de mai multe miliarde de dolari în centrul Sydneyului, ar trebui să înceapă anul viitor şi se aşteaptă să continue până în 2026.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO